Aamupalan jälkeen oli vuorossa jälkitreenien korkkaus. Juras kävi näyttämässä meille pellot, mihin voi jälkiä polkea ja eiköhän ne riitä Niinalle ja Pirulle :) Niina teki Pirulle kaksi jälkeä ja toiseen tehtiin kaksi harhaa. Ensimmäinen jälki tehtiin lyhyelle viheriölle ja toinen kuolleelle vanhalle heinälle. Hyvin Piru muisti mistä oli kyse, vaikka oli pitkä tauko takana.  Harhatkin Piru suoritti hienosti; ensimmäinen harha, pieni nenän liike sivulle, toisesta minä en erottanut minkäänlaista reaktiota. Tästä on hyvä jatkaa ja ei kun jälkiä polkemaan. Esineille Piru tipahti maahan.

P3210138.jpg

P3210161.jpg

P3210166.jpg

Jälkiliina on muuten aika hieno :)

P3210168.jpg

 

Piru on kyllä ollut tosi rento ja reipas. Pitkän automatkan jälkeen se oli vähän jäykkä, mutta sen kanssa on tehty pitkää lenkkiä aamulla ja alkoi hyvin vetreytyä. Se on ihan täpinöissään kun pääsee jäljelle, mutta keskittyy heti kun nenä on maassa.

Piru.jpg

 

Aamu ei ihan alkanut niin, kuin oli ajateltu. Niina kävi polkemassa ensimmäisen jäljen ja maanomistajapa ei siitä tykännyt ja voitte kuvitella, miten keskustelu menee kahden ihmisen välillä, joilla ei ole yhteistä kieltä :) Minä olin Pirun kanssa lenkillä just silloin. Niina oli tietenkin yrittänyt soittaa minulle, mutta jos joku menee vikaan niin kaikki menee vikaan eli mun puhelin lakkasi toimimasta just tuolloin. Vein Pirun autoon ja kävelin koirakeskukseen viemään puhelimen lataukseen ja Niina teki sillä aikaa jäljen udelleen viereiselle pellolle. Tästä hässäkästä Niina vähän hermostui ja kun maanomistaja oli tuonut paalun pois, Niina heitti sen auton takaosaan  ja läimäytti takaluukun kiinni... Vähän aiemmin hän oli laittanut autonavaimet häkin alla olevaan laatikkoon. Vaikka sivuovet oli auki, etuovet ja takaovi napsahti lukkoon! Jeps, avaimet oli siellä ja ovet lukossa. Autossa on vahva häkki, jonka läpi ei niin vain mennä. Kävelin jälleen keskukseen hakemaan työkaluja. Ei onnistuttu saamaan häkin etuosaa irti ja päätettiin soittaa autopalveluun. Soitettiin autopalvelunumeroon ja menin takaisin keskukseen ja pyysin Juraa vastaamaan paikallisen autopalvelukeskuksen puheluun omalla kielellään. Ei oikein mennyt kuin strömssöössä. Lopulta Juras lähti auttamaan häkin purkamisessa ja täytyy myöntää, että nuori mies sai hetkessä homman hoidettua ja avaimet oli hänellä. Kyllä hävetti :) Lähitalojen ihmisillä mahtoi olla hauskaa, kun purettiin autosta kaikki tavarat pariin kolmeen kertaan pois.

Koirakeskuksen emäntä oli odottanut lämpimän ruuan kanssa epätoivoisia suomalaisia naisia.

 

Kyllä ne ovet voi olla lukossa näinkin :)

P3210175.jpg

 

Täällä olevat nuoret koirankouluttajat ovatkin Slovakiasta. Heillä oli menossa koulutus päivällä, kun me hässäköitiin. Viime yö meinasi olla vähän levoton. Nuorisolla oli kova vauhti päällä vielä 12 jälkeen yöllä. Kiviseinät ja lattiat kuljettavat ääntä aika herkästi. Opettaja ei ihan onnistunut pitämään porukkaa hiljaa. No nukahtihan nekin lopulta :)

P3210177.jpg

 

Illallinen olikin sitten hieman "outo". Munkkeja, joiden päällä oli luumua ja kermavaahtoa. Ruoka-annokset ovat valtavia, joten tästäkin ruuasta jäi osa syömättä, kun ei yksinkertaisesti enää vatsa vedä.

munkit.jpg